neljapäev, 16. juuli 2009

Hollandis: peale leebe kanepi siiski ka targad kodanikud



Amsterdamis hakati rajama 500 elamule tarka elektrivõrku (smart grid). See on lahendus, mille abil on võimalik paremini aru saada energiatarbimise hetkeseisust ja energiasüsteemi paremini juhtida ja seekaudu saavutada nii varustuskindlust nagu ka energiasäästu. Sisuliselt on tegemist elektrivõrgu ja infovõrgu ühendamisega moel, et tarbijatel on võimalik arukamalt kasutada energiat. Muu hulgas kaduvat vajadus ka omi elektriarvestite näite lähetada. Üks ülevaade targast elektrivõrgust on lugeda siit.
Ka Eestis on lähedasel teemal juba aasta eest sõna võtnud Tõnu Lehtla ja Jaan Järvik oma artiklis "Eesti võimalus – elektri reaalaja tariif"

Ja lõpuks ja eelmise postituse teemaga haakudes: miks põrgu pärast ei tee me lihtsalt õigeid asju ja õigel ajal? Miks ei tee me lihtsalt tarku otsuseid kui neid on vaja ja vaja juba eile. Viin ja muudki mõnuained on targa rahva meelelahutus. Viin ega muudki mõnuained ei tee paraku ei nutikaks ega edukaks...nende tarbimine kellegi teise eeskujul ei ole tarkuse ja arukuse tunnus. Soov asju peapeale pöörata ei edenda ühiskonda ja võidelda kanepi eest ajal, kui peaks toimima arukate otsuste nimel ei ole minu meelest kõige targem tegu.
Ka mulle meeldib Holland...aga seda nende aruka viisi tõttu pidada ja toetada haridust, teadust ja innovatsiooni.
Legaliseerida tuleb esmalt tarkus ja haritus...küll siis on aega muude asjade legaliseerimise peale mõelda.

32 kommentaari:

August Sügavast ütles ...

Nii on. Mulle meeldib üks aforism: Kõikidest järjepidevustest kõige pidevam on lolluse järjepidevus. (autor Harald Suislep). Mitte, et see mulle oma sisult südamelähedane oleks, aga see lihtsalt võtab tabavalt asjade olemuse kokku. Sama liini täiendab ka üks teine, väga tuntud isiku poolt öeldu: "Ainult kaks asja on piiritud - universum ja inimlik rumalus." (Albert Einstein).
Mis aga konkreetsesse tarka elektrivõrku puutub, siis vähemasti Eesti tingimutes, kus ärimees = sageli pätt, peaks tarbitud energia kontrolli võimalus olema ka tarbijal kohapeal.

Anonüümne ütles ...

See tõesti uskumatu võib tunduda teile, et holadis targad inimesed on.. ning, et nede eluiga tunduvalt pikem kui meil tänu tervislikele eluviisidele (paljud eelistavad viinale kanepit, ning kuna kanep pole selline asi mida tahaks pidevalt kasutada siis sedagi suht möödulat tehakse, tublisti ka tänu heale haridusele mida koolis jagatakse kanepi ja muude draagide kohta - mitte hirmu ning valedega üle külvamise taktikat kasutades nagu eesti kus palju rohkem raskeid narkomaane on kui enamustes EU riikides %liselt.

Endiselt liigitad sa viina ja kanepit ühe ja sama asja all.. täiesti uskumatu, nagu mitte midagi poleks õppinud :D

Viin väga tugev ja kahjulik psühhotroopne aine mis on sadu kordi kahjulikum kui nanep (kui võrrelda ületoosi piiri näiteks, kuid suht selge on, et isegi inimene kes iga päev kanepit tarvitab tervis on üldjuhul alati rohkem korras kui inimese kes iga päev viina tarbib).

Kanepit kasutatakse tuhandede toodete tegemiseks ja väga palju uuringuid tehakse selle vähki takistava/ "tapva" (aju vähk, rinna vähk jms ) mõju suhtes. kui palju uuringuid pidevalt tehakse viina kasulikuse suhtes?
Viin on tugevasti rohkem sõltuvust tekitav kui kanep, viin tublisti rohkem kahjustab loodet, viin aitab vähkidele ja haigustele kaasa kui kanep enamusi haigusi pigem takistab.

Ma ei saa aru kuidas ültse keegi küündib sinna maale, et neid asju võrrelda.

Tark otsus ongi kanep riigi kontrolli alla võtta ning kriminaale vähem nuumata. Ma ei saa aru kas teile makstakse narkodiilerite poolt, et te sellist mulli ajate v? narkodiilerid on ainukesed peale uskilikute ja alkoholi/tubaka/ravimi suurfirmade keda ma tean, kes paaniliselt selle poolt võitlevad, et narkootikumid illegaalseks jääks (st nende sissetuleks jääks samaks või suureneks).


J.

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

1.Kanepi tarvitajad ei tarvita enam alkoholi enam sellises koguses nagu enne seda mil nad ei tarvitanud kanepit...riik ära tee seda viga,et legaliseerid kanepi sest siis kaotad viina müügilt saadava käibemaksu näol...
2.Maalehes on artikkel
"Hollandis töötab pea igas taluperes tuulik" ja selle alla kirjutasin lingid milledes on õpetatud kuis valmistada tuulikuid.
3.Miks te Strandberg ei tutvusta tervele Eestile seda kuis Hiidlased on ise valmistanud tuulikuid mis annavad oma talule vajaliku elektri energia?
Küllap olete EE palgal...
4.Ajakirjas Village on artikkel kus on kirjutet mida peaksid tegema Iirimaa rohelised:
12 PROPOSED DEMANDS FOR THE GREENS

As they convene for their convention,the Greens should insist on a proper environmental agenda in the programme for government-or pull out.
Michael Smith

It is said that the Greens are looking for an excuse to pull out of government but that their experience on the doom-laden doorsteps of Ireland in the recent elections is suggesting that they need a big issue of principle to justify it.
If they remain true to their principles that issue should probably be an environmental one.
The Greens are renegotiating the programme for government.They have a golden opportunity in coming weeks to outline the elements of a real environmental agenda.If their partners in government do not like it,the Greens can face the electorate content at least that they have properly served the environment which they known will be shown,long after the economic flux is forgotten,to be the agenda of our time.
Here are some suggestions for the convention they will hold on July 18 as to how they should renegotiate the environmental agenda of government.
1.CARBON EMISSION
The Greens have been clear that climate change was so important that ethically it justified their entry into government,even if they had to compromise on other issues-like Bertie Ahern´s ethical disposition,co-location of hospitals and the road through Tara.
Carbon emissions are qualitatively different from the other policies the Greens shoul demand.Unless their carbon agenda is incorporated it should be an article of faith that the Greens would withdraw from government.
If the climate warms by over another 1.4 degrees Centigrade was risk critical positive feedbacks like methane-production from melting permafrost and damage to the Amazon forest seriouslys start to kick in.If the Greens cannot be serious about anything-yet experts agree that the targets set by Kyoto and the EU,let alone the pattern set by Ireland,will not stop that warming by the end of the century.The Greens have a moral obligation to address the disjuncture between science and politics and politics and every Green knows it.
Jätkub...
Elagu konkurents!

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

THEY SHOULD LEAVE GOVERNMENT UNLESS A CARBON ACT IS INTRODUCED providing for binding annual three per cent reductions in carbon emissions-but benchmark the reductions against our so-called natural growth rate rather than against our anomalous,and presuambly temporary,negative actual growth.The Environmental Protection Agency´s figures showed emissions decreased in 2007 by one per cent.That is already two per cent less than the Greens promised.If they are ever to address the science of global warming the Greens are going to have to communicate the tough message about LIFESTYLE CHANGES that they have so far avoided.In particular we need to reduce the
CO2 emissions associated with our AGRICULTURE which constitute 27% of national emissions and our dependence on private TRANSPORT,particularly cars.
Transport accounts for 18.4% of total national greenhouse gas emissions,with road transport accounting for an
estimated 93% of them.
THEY SHOULD LEAVE GOVERNMENT UNLESS CARBON TAX IS INTRODUCED by the end of the year.As long ago as 2000 Fianna Fàil promised they would introduce one in 2002!
THEY SHOULD LEAVE GOVERNMENT UNLESS THE NEW EURO200M RUNWAY FOR DUBLIN AIRPORT IS SCRAPPED.Its opening has reportedly been delayed by three or four years from 2014 for budgetary reasons but if we´re still thinking new runways are sustainable in 2018 we may as well turn the lights out.Air travel,the preserve of the middle classes,which probably causes more than seven percent of global warming,is the one
carbon-profligate sector where there is unlikely to be a technical fix.There is no alternative to reducing it.
Commentators care so little about global warming that when the Coalition complained about the stringency of EU emission targets that were actually lower than the ones the government is allegedly committed to,no-one seemed to notice.
Jätkub...
Elagu konkurents!

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

2.THEY SHOULD SET PLANNING TARGETS.THEY SHOULD SHIFT THE FIGURES FOR ONE-OFF HOUSING AND DEVELOPMENT IN MEATH,WICKLOW AND KILDARE TOWARDS DEVELOPMENT IN CITIES OUTSIDE DUBLIN.
It is the figures that matter not the generation of minor,heated controversies in particular counties that so please
woolly-minded some commentators.
They should establish a LAND-USE COMISSION,packed with worthies,that guarantees development complies with official
policy like the spatial strategy and regional guidelines-which are currently flouted.The planning bill provides that development plans must comply with these other plans that are higher up the planning hierarchy but-AS ALWAYS-no
mechanism applies if the authorities flout the so-called
"obligation".
3.THEY SHOULD APPLY QUALITY OF LIFE INDICATORS
Makes sure we assess the success of society by social and environmental indicators not just economic ones.As Waren Buffett says-of Companies-"the crucial starting point for success is to know how we´re doing".If we want a contented society we should seek as even Tory leader David Cameron has recognised we should assess the success of society not on GDP alone but also on indicators of up to a hundred factors in society such as commuting times,leisure time,access to the countryside,sense of community,
water quality,unemployment,
educational levels,crime levels and so on.
4.THEY SHOULD MAKE THE OVER-HYPED AND UNDER-QUESTIONED RENEWABLES TARGETS AND STRATEGIES OF EAMON RYAN AND THE ESB MANDATORY RATHER THAN ASPIRATIONAL.
It is exciting that the Greens have established 2020 targets for renewable energy of 40 per cent and that 10% of all cars should be eletric,as part of the new strategy by Government to promote the "green economy".The ESB´s Strategic Framework to 2020 envisages expenditure of Euro4bn in renewable energy projects and Euro6.5bn "facilitating" renewables including through smart metering and smart networks.It intends raising between
Euro1million and Euro1.5 billion from the capital markets within a year and half,"depending on market conditions and other factors",but there are no guarantees and predictable that they will be among the first cuts.
It is worrying,for example that,regarding the electric car rollout in May the Irish Times quoted Ryan on the feasibly of the targets,saying that he"does not get hung up on whether his plan is under-or over-ambitious".
This is exatly what he should get hung up on.The Greens need to realise that strategies,targets and monitoring are what delivers results-not rhetoric and aspirations.
Jätkub...
Elagu konkurents!

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

5.THEY SHOULD BAN INCINERATION AND INTRODUCE THE NEW ZEALAND MODEL OF
"ZERO WASTE".
A 2006 Report shows Ireland with the highest per capita
waste-generation in the EU at
869 kg annually compared to 600kg in the UK and Germany-and significantly lower figures in other countries.We should recycle far more than we currently do.Minister Gormley needs to subvert the Poolbeg Incinerator in his Dublin South East constituancy.
He should demand higher recycling levels so there is less to feed the incinerator,so denying it viability.He should levy incineration and subsidise sustainable"Zero Waste" solutions.
He should give guidelines to planning authorities and the EPA to undermine incineration.
6.THEY SHOULD IMPLEMENT THE KENNY REPORT.
The Programme for Government promises that"Legislation will be brought forward on foot of the recommendations of the ALL-Party Committe on the Constitution on Property Rights".Contrary to Bertia Ahern´s confused ramblings
on the subject,this committee found no difficulty with the Kenny Report´s central finding:"It is very likely that the major elements of the Kenny Report recommendations-namely that land required for development purposes by local authorities should be compulsorily acquired at existing use values(i.e. with no allowance for any speculative value)".But this is not happening.The Greens have clearly taken their eye off this most important ball.The Greens´planning bill proposes that after a lengthy and cumbersome procedure landowners who are not making their land available for sustainable development should face a 5% annual site-value tax.Where Kenny proposed recalcitrant landowners could lose 100% of their land,the Greens propose a 5% annual tax which simply would not achieve the move to the plan-led not developer-led planning system which they believe in.
7.THEY SHOULD CHANGE THE PROVISION IN THE RECENTLY-PUBLISHED PLANNING BILL THAT WOULD REVIVE EXPIRING PLANNING PERMISSIONS IF ECONOMIC DIFFICULTIES HAVE DELAYED A PARTICULAR
DEVELOPMENT.
Following aggressive lobbying by the FF/developer lobby(they haven't gone
away)the Greens are on the verge of extending the life of planning permissions such as the Clarence Hotel demolition as well as the sprawl that is characteristic of most planning permissions granted over the last five years and now lapsing.It is a classic case of FF backwoodsmanship that the Greens could have been expected to outmanoeuvre.Any extension should at the very least require an assesment by An Bord Pleanàla as to compliance of old applications with current planning standards.While the assessment should be expeditious and
cost-free to the developer,simply
re-opening the door to the
anti-environmental decisions of the last five years would be something of a Green sellout.
Jätkub...

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

8.THEY SHOULD IMPROVE THE QUALITY OF DEVELOPMENTS.
They should tax-incentivise
world-class developments on a sliding scale so that developments that are socially,environmentally and economically exellent get a 100% break while the usual Irish rubbish gets hammered through penal taxes.
THEY SHOULD CHANGE THE CRITERIAN FOR A PLANNING PERMISION FROM
"PROPER PLANNING AND SUSTAINABLE DEVELOPMENT" TO "PROPER PLANNING AND SUSTANAIBLE DEVELOPMENT AND EXCELLENGE OF DESIGN".That way we could in one stroke become to the best-designed country in the world.
9.THEY SHOULD INTRODUCE
WIDE-RANGING ETHICS IN GOVERNMENT LEGISLATION.
The Greens had no ethics policies in their election manifesto and the Programme for Government is mute.It is not enough for the Green to be against"corporate donations" when large donations from private individuals are precisely as problematic.So far their record in government is vastly inferior to that of the Labour party.
THEY SHOULD INSIST ON:A BAN ON CORPORATE DONATIONS,A REDUCTION IN FREEDOM OF INFORMATION FEES,WHISTLEBLOWER LEGISLATION,A COMMITMENT TO TRANSPARENT APPOINTMENTS,A REQUIREMENT THAT POLITICAL PARTIES PUBLISH AUDITED ACCOUNTS FOR EXPENDITURE OTHER THAN THAT RECEIVED FROM THE STATE OR PRIVATE DONATIONS OVER
EURO 5,080.
Jätkub...
Elagu konkurents!

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

10.THEY SHOULD SHIFT TRANSPORT FROM ROAD TO RAIL AND BUS.
The Euro18bn of government funds envisaged in the Programme for Government roads expenditure has been reduced so that all new roads must be public private partnerships or funded by the pension funds.If the Programme can be changed in that way the Greens
SHOULD PUSH FOR SUBSTANTIVE CHANGES IN THE EURO18BN OF ROADS THAT ARE BEING BUILT UNDER THE PROGRAMME FOR GOVERNMENT,TO ALLOW ONLY OF CHEMES PROPOSED IN THE NATIONAL ROADS AUTHORITY´S ROADS NEEDS STUDY.
Eamon Ryan was quoted before the Greens went into government saying they would order the NRA to revist the roads programme.They should certainly be looking for an official end to,for example,plans for the Leinster Outer Orbital Route which would trace a new road arc further out than the M50,and the Eastern Bypass under Sandymount Strand.The Greens have achieved precisely nothing to reduce the aggressive roads programme.In 2009 another 156km of new roads will be opened by the NRA.As James Nix argues elsewhere in this edition of village,THEY SHOULD SPEND MORE MONEY ON BUSES.Where the economy patently needs pump-priming and where every boomtown cabbie berated government for not planning for economic growth,the time is right now to spend on public-transport infrastructure.

Smarter Travel-A Sustanaible Transport Future was a positive Noel Dempsey-Eamon Ryan policy initiative earlier this year but much of it is aspirational,it is stated to be"a matter for decisions by government in the light of prevailing economic and budgetary parameters" and it will not go far against the background of the induced car-demand that will follow the expenditure of
Euro18bn on roads.The policy envisages legislating for a sustainable transport hierarcy with public ahead of private transport.However,it is clear that the legislation will not be introduced until after the roads programme is complete for sustainability,the environment and transportation in this country are regarded by government as little more than opportunities for hypocritical rhetoric.

The Programme for Government said they would"CONDUCT FEASIBILITY STUDIES TO BE COMPLETED IN TWO YEARS INTO LUAS-STYLE LIGHT RAIL TRANSIT SYSTEM IN CORK,GALWAY,
LIMERICK AND WATERFORD".
The Greens should expedite this moribund commitment.
11.THEY SHOULD CHANGE NATIONAL MONUMENTS LEGISLATION TO PROVIDE EXPLICITY FOR RECOGNITION OF"ARCHAELOGICAL LANDSCAPES" such as Tara.They should make it clear that the"exeptional circumstances" in which a protected structure may be demolished do not include economics.
12.THE GREENS NEED TO BE
HARD-MINDED,STRATEGIC AND
GOAL-ORIENTED-businesslike really,because traditionally governments´environmental goals have been aspirational and insincere.They should set priorities and targets,and monitor them e.g. have clear numerical goals for carbon reductions,
proportions of housing in cities outside Dublin,one-off housing,water purity,
public-private transport modal split,compliance with outstanding judgements of the European Court of Justice etc.At the moment most people cannot see whether Ireland is improving its environmental performance,even on supposed dealbreakers for the Greens like climate change and planning.That needs to change.
Commentators are typically significantly less green than the Greens and so they give them an as yet unwarranted benefit of the doubt.The Greens are vulnerable to their soft underbelly,their underdelivery on the green agenda being exposed.Their place in history depends on their first strategy being to use the goodwill they enjoy with their coalition partners to champion a real green agenda.

Elagu konkurents!

August Sügavast ütles ...

Kuule TheZeitgeistMovement1, ma arvan, et piisab kui sa oma jutule lisaks asjakohase lingi lisad, selmet orginaalist kopi-paste teha.

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

12.57-le
Ma üritan jah aga alati põle linke antud ja sestap tuleb kirjutada ajakirjast kogu tekst.
Mis laadne link sind muidu huvitab?
Elagu konkurents!

MetsasJooks ütles ...

Nõudluspõhine energiakasutusvõimalus oleks kena küll.
Naljaga pooleks võin aga peljata et 1 suur põlevkiviraiskur-ettevõte läheks küll väga segi sellise plaani pääle.

Hääkene küll.

Kirjutama sundis mind siiski postituse lõpuosa.
Kuidas korraldada, et nutikamad lapsed üldhariduskoolides ei känguks?
Jah, me kõik teame, et tagapingi all jutukat (või lemmikut teadusväljaannet) lugeda on vahva. Veel lahedam on päevakajalisi karikatuure joonistada või följetone kirjutada. Aga selline hariduskorraldus tapab õpihimu ning -oskusi.

Elik, kuidas tagada, et tõsiste reaalteaduslike erihuvidega lapsed sundkorras päkapikke kleepides ja munakorvidega jäneseid maalides eluks ajaks tõsist õpiallergiat ei saaks? Seks ajaks, kui reaalselt põnevate ainete (keemia, füüsika, astronoomia, you name it) jõutakse, on erksamail kodanikel juba muud huvid. Kasvõi kanepiuimas balalaikatinistamine :( What a waste of time and brains :P

Vabandan teemast mööda kirjutise puhul, kuid küsimus vaevab mind tõsiselt. Nii ajaloolistel kui ka tulevikku suunatud põhjusil ;)

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

15.12-le
Kas võiksid kirjutada pikemalt ja laiemalt tootmispõhisest kõrgharidusest ja teadusest?
Elagu konkurents!

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

12.57-le
Soovisid linke,ole lahke:
1.innojairja.blogspot.com
postituse "Pihlilt riigimehelik seisukoht"7.juuli.09 kommentaariumis on ports linke...
2.Minu eelmistes kommentaarides kirjutet artikkel ajakirjast Village neti aadress on www.villagemagazine.ie
3.www.green-ireland.ie
www.hager.ie
www.insulationformyhome.com
www.emisssionzero.ie
www.sei.ie/ber
www.greenmachines.ie
www.irishfilmboard.ie
www.xwerx.com
www.renewableheatingsolutions.ie
www.jumbletown.ie
www.dublinwaste.ie/free_trade.php
www.freecycle.org
www.camara.ie
www.computersforschools.ie
www.Imvirtualoffice.ie
www.glenisk.com
www.scoraigwind.com
www,windenergydirect.ie
www.greenspan.ie
www.alke.com
www.brites.eu
www.amazon.co.uk
www.energysense.ie
www.gyreum.com
www.cloona.ie
www.belleetik.com
www.rockbreakers.ie
www.greenpromotionsltd.com
www.verdeautos.com
www.solartwin.com
www.prismatics.ie
www.iameco.com
www.repak.ie
www.c-mcenergy.com
www.brites.eu
www.killarneyroyal.ie
www.heatmerchants.ie

www.erkl.net
www.nommeraadio.ee
Elagu konkurents!

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Ameeriklased on sel alal veelgi targemad,vaata www.ScientificAmerican.com
artiklit,
"Grassoline:Biofuels beyond Corn"
by George W.Huber and Bruce E.Dale
Selles on juttu TEISE-GENERATSIOONI
biokütustest...
KEY CONCEPTS
*SECOND-GENERATION biofuels made from the inedible parts of plants are the most environmentally friendly and technologically promising near-term alternatives to oil.
*Most of this"grassoline" will come from agricultural residues such as cornstalks,weedlike energy crops and wood waste.
*The U.S. can grow enough of these feedstocks to replace about half the country´s total consumption of oil without affecting food supplies.-The Editors

Ajakirja paber väljaandel on artikli lõpus veel antud lisa:
MORE TO EXPLORE
Breaking the Chemical and Engineering Barriers to Lignocellulosic Biofuels. A research map from the Biomass to Biofules Workshop:
www.ecs.umass.edu/biofuels

Development of Cellulosic Biofuels.
Video lecture given by Chris Somerville,director of the Energy Biosciences Institute at the University of California,Berkeley:
http://tinyurl.com/grassoline

U.S. Department of Energy Biomass Program Web site:
http://eere.energy.gov/biomass

www.erkl.net
Nõmme raadio fänn
Elagu konkurents!

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Veidi narkouudiseid:
Eile Dublinis järjekordselt mõrvati narkodiiler...ta kandis kaitsevesti...tema keha tabas 11 kuuli millest 3 tabasid pähe...
Elagu konkurents!

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

www.ScientificAmerican.com
on hea artikkel:
The Science of Bubbles & Busts

The worst economic crisis since the Great Depession has prompted a reassessment of how financial markets work and how people make decisions about money.
By Gary Stix
Head lugemist.
Tervitab Nõmme raadio fänn
Elagu konkurents!

Anonüümne ütles ...

härrased aeg oleks siin blogis vaidlemine kanepi legaliseerimise pärast lõpetada. Tegu on ju erakonna juhi blogiga ning isegi kui ta oleks isiklikult asjaga päri siis vahetult enne valimisi ei räägiks ta seda. enamus valijaid on nõukaaja inimesed kelle naabrimutt on baltijaamas narkumaane näinud ning teavad kui jube asi see narkumaania on. Ühiskond pole veel valmis selliseks asjaks ja sellepärast pole poliitikutelt abi loota.

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

15.53-le
1.Ma teen sulle ettepaneku lõpetada kommenteerimine siin blogis.
2.Kanepi teemal Marek Stranberg ütles kindla sõnaga EI! kanepile...
Kui on veel mille üle arutleda siis võiks arutleda teemal:
"Kas legaliseerida narkodiilerite mõrvamine?" Teatavasti Brasiilias on narkodiilerite mõrvamine legaalne...Kohalik KAPO analoog mõrvab narkodiilereid ilma igasuguse kohtuta...
Ma teen ettepaneku Eesti riigivõimudele legaliseerida narkodiilerite mõrvamine ja anda see ülesandeks Kaitseliidule...
Narko probleem saab lahendatud kolme päevaga...
Elagu konkurents!

Anonüümne ütles ...

mehikos vist umbes 15 000 inimest mentide poolt maha löödud viimaste aastatega kui nad alustasid "tugevamat" narkovastast sõda
kraami vähenemist pole aga suurel määral näha olnud

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

3.39-le
Kui Eestis mõrvata 15 000 kurjategijat siis kaoks kõigil kanepi ja muu narkotsi isu päris tükiks ajaks...
Elagu konkurents!

Anonüümne ütles ...

Marek:
Arvestades siinse populatsiooni viinalembust arvan, et neid pole mitte vähe vaid pigem palju...

Teades mitmeid tarvitajaid, kes on kangest alkoholist loobunud, on see pigem kasuks. Pluss viinast võeti enne end ikka kordades rohkem purju, kanep on jäänud nädalalõpu jaoks.
Ning kanepi ületarbimisel on siiski tunduvalt väiksemad kahjud kui viinal. Aga noh nagu öeldud, riigil jääb viinaaktsiis saamata

urk ütles ...

hmmm... niiet kanep kui ainuke vahend viinajoomise vähendamiseks?
Ikka tõesti või, anonüümsed?
Või seostub asi pigem küsimisega: "Kuidas korraldada, et nutikamad lapsed üldhariduskoolides ei känguks?"
Vastus on tegelikult lihtne: vaimustatud fanaatilised reaalainete õpetajad kooli. Ja juba algklassidest-põhikoolist, pärast on hilja.
Vastuse teokstegemine praeguse poliitilise seisu juures võimatu.
Teine variant: e-õpe reaalias. Et nutikamad-nobedamad lastakse netti omakeskis (uudishimulikumad ja juhendajad) teadmisi arendama. Võibolla mitte iga tund, aga süsteemselt kindlasti.

urk ütles ...

THEZEIT... anna andeks, aga kas sa tõesti arvad, et saab tõsiselt võtta lingikogu, mis algab i-i blogiga?

MetsasJooks ütles ...

urk hää,
tänud vastuse eest. Eks ma ise olen umbes samas suunas mõelnud.
Lootus, et tavakooli algklassis keegi keskmisest andekamat last suunata märkab, on mul nüüd küll juba üksjagu kadunud.
(Eks viina- ja kanepisõltlaste lastega peab ju sama õpetaja hakkama saama :P)
Minu koolipõlves oli sääne tore ühing nagu ÕTÜ, kus võimekamad ja töökamad said erialast juhendamist juba nii kümnesest alates.
See ühing on tänaseks vist varjusurmas? Õeke käis sääl küll usinasti, aga ei osanud suuremat kosta tänapäise tegevuse kohta.

Eks vist kapitalismi tingimustes ongi nii, et kel vähegi jaksu & mõistust, need ajavad suurt raharulli taga ning haridussüsteemis mugandujad vaatavad, et oma koolinurka näritud pehmes pesakeses liiga tuuliseks ei läheks :P

Hääküll. Ma pigem ei risustaks herr Strandbergi blogi oma asjakohatute targutustega. Seda risu on siin minutagi 1jagu.

urk ütles ...

metsasjooksule - oleks imeriiki üle kolinud, aga ei osanud läheneda.
Samas, eks haridus ole ikka suurtjagu poliitika ka.
"Lootus, et tavakooli algklassis keegi keskmisest andekamat last suunata märkab, on mul nüüd küll juba üksjagu kadunud.
(Eks viina- ja kanepisõltlaste lastega peab ju sama õpetaja hakkama saama :P)"
Mulle kui päris kaua koolis töötanule tundub, et loomu ja kutsumuse poolest õpetajaid ikka on (endalgi tunne kontides, et lapsi õpetama peab, olgugi et koormustaluvus ühe vähemaks kisub ja võõrkeeleõpetaja saab seda natuke lubada ka) - AGA pigem poliitilistele pingutustele/minnalaskmisele vaatamata. Mitte tänu sellele. Kaua sa jaksad, kui eeldus oleks nagu, et lähed klassi ja hakkad lastega vastakuti haigutama. Ja siis peab tohutu bürokraatia garanteerima, et see nii ei juhtu. Teine ülimalt masendav (vähemalt minu jaoks) tõdemus on, et neist tõenäolistest tulevastest kanepitarvitajatest saaks päris arukad inimesed (mehed), kui neid väiksemates seltskondades õpetada. A kust see raha võetasse? (Nn Tootsi-klassid kuigipalju aitas, tea, palju neid raskes litsutises alles jäänud on?) Ja kes lubab programmist mööda kõndida? Õppida nii, nagu pea kannab, mitte seda, mis parajasti selle klassinumbriga ette nähtud? Aga äkki ma ikka haigutan hoopis?
Sama andekatega. Kellest tihtilugu saavad probleemsed, sest tal on igav.
Muidugi on kõike seda öelnud pedagoogika teoorias lugenumad ja kogenumad kui mina. Kuigi mina ei arva, et linnalähedastele või maalastele pika bussisõidu hinnaga peale surutud gümnaasiumivalikud asja paremaks teeks. Või õpetajad põhikoolis tugevamaks muutuks (kui inimene peab koormuse täis saamiseks sõitma kahe väikese põhikooli vahet, kas ei tule tal kaval mõte pigem korra linna gümnaasiumi sõita? Paremad on ka teretulnud, ex).
See selleks. Minu võimuses on oma õpilasi parima äranägemise järgi õpetada ja vaimustust mitte varjata. Kui väsimus lubab :)

MetsasJooks ütles ...

urk hää,
oleks ma tiand, et tegu päda googiga, oleks kohe joondu-valvel võtt :P
Hääküll. Nali naljaks.
Vaat selle vähemate klasside ja individuaalsema lähenemise poolt olen ma alati olnud.
Parandatagu mind, kuid pääraha himus ja pääta linnas ka tohutus eliidi-ihaluses on osade mammutkoolide haridusvabrikud nii hiiglama suureks läinud, et tagasihoidlikumad taibud sääl end üsna üksildasena tunda võivad.

Mis siis lahendus olla võiks? Eks vast ettepanekud PGS-i muutmiseks. Sai viikendil üht põnevat talgugruppi väisatud. Minueesti lehelt leiab linke, üritus toimus Tartus. Säält jäi küll mulje, et kui nutikad inimesed pääd kokku panevad, võib haridusvallaski suuri asju juhtuma hakata.

Eks siinse elu suuremad puudused ongi sageli viitsimatus, tahtmatus, suutmatus ja konstantne kaeblemine :P Põlvkond tagasi toimepandud tõutapp (genotsiid) eemaldas ühiskonnast mõelda ja tegutseda oskava ning suutva inimrühma. Nu ja osad leekisid muidugi sõja- või majanduspakku. Allesjäänud killuke nudib oma mõtlemis- ja teovõimet meelemürkide ja pangaorjusega... Kurb. AGA MITTE LOOTUSETU.

Häid õpetajaid on alati olnud ja eks neid tuleb ka küll ja veel. Oluline on õpetada last, mitte ainet. Oleks minu teha, teeksin bürokraatiavaba kooli :P

Nüüd aga on aeg taas usinaks asuda.

urk ütles ...

MJ-le
jajah, vääga pääda.. :) Mingis psühhol.küsitluses oli mu jahmatuseks isegi küsimus, et 'kas olete mõnes seltskonnas häbenenud, et õpetaja olete' või kuidagi sedamoodi.
Kui bürokraaatiavaba kool käes, anna märku. Sihuke, kus päälikud usuvad, et ma lähen tundi sooviga lapsi õpetada ja püüan tõesti seda teha nii, et nad aru ka saaksid, vaimus edeneksid ja olemises (elurõõm ja uudishimu) ei känguks. Mis seadusesse puutub, siis äksi-vendade Tootsi-klass (kuni 12 õpilast) oli mõni aeg tagasi täitsa olemas (iseasi, kuis konkreetselt välja veab rahadega!), vast ehk siis peaks olema ka võimalus Arnodele :)?

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Kanepi kohta on
Delfis Martin Helme artikkel,
"Martin Helme:Ütleme lihtsalt ei!"
25.juuli 09.
Sama asi on üleval www.syndikaat.ee
Elagu konkurents!

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

11.55-le
Anna andeks aga miks sa kiirustad avaldama arvamust asja kohta millega pole üldsegi tutvunud???
Kui mitu linki sa avasid enne kui kirjutasid selle imeliku kommentaari?
Inno ja Irja blogi on ainus normaalne blogi ja neil on lugejaid enam kui mõnel ajalehel...Inno ja Irja blogis tehtakse vähem ajupesu kui Postimehes või Ekspressis ja muudes sellistes kollastes lehtedes...
Elagu konkurents!

urk ütles ...

THE... sul on võibolla õigus, tõepoolest tuleks ehk alati enne ise veenduda.
Tegelikult seekord läks pahasti - ma ei arvanud, et ii NII jabur on, ausalt.
Aga noh, mis siis, ex.

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

17.42-le
Sa lihtsalt ajad kiusu,Inno ja Irja blogile pole vastast,kogu Eesti meedia jääb alla Inno ja Irja blogile,nii informatsiooni täiuslikkuse,aususe,täepärasuse,
põnevuse,emotsioonide sisu jpms.
-see on fakt.
Elagu konkurents!

urk ütles ...

No palun väga, sulle ii-blog meeldib väga, mulle jäi paha mulje, ja mina ajan kiusu? Rahune ja naudi kirjutisi, ma lihtsalt arvan teistmoodi.