laupäev, 17. oktoober 2009

Keda valid?



3 europarlamendi saadikut,
8 Eesti Vabariigi ministrit,
Kogu Riigikogu juhatus soovib juhtuda Tallinna linna ning ühtekokku 89 riigikogu saadikut kandideerivad kohaliku omavalitsuse valimistel.

Kuni hetkeni, kui mina ja kaks mu kolleegi riigikogus Valdur Lahtvee ja Toomas Trapido vaevusime väljanäitusele üles panna 4 plakatit oli kõik eetiliselt justkui korras.
Ei mingit probleemi sellega, et enamus valitsusest ja riigikogust ning pooled äsja ametisse valitud Euroopa parlamendi saadikud soovivad oma ameteist lahkuda.
Probleemiks on ühtäkki see, et kolm kodanikku, kellest ükski ei kandideeri kohaliku omavalituse valimistel soovitavad kolme asja:
Mitte olla köögivili!
Teha õigeid otsuseid!
ja võimalusel sõita jalgrattaga.


Kulla kriitikud, kes te näete selles mingit tohutut häda ja õnnetust. Teil on aeg võtta paar sõõmu naerugaasi, et veidi teistsugusest ja avalikust naljast aru saada.
Ärge olge köögiviljad!
Ärge elage oma jõuetust ja suutmatust kritiseerida tegelikku valet ja silmakirjalikkust välja nende peale, kes teie tähelepanu veelkordselt sellele juhivad, et te, kulla kriitikud olete olnud ütlemata vait kohas ja juhul kus valijad tüsstakse ja lollitatakse.

Sõnumitoojate tapmine näib olevat vana traditsiooni taastamine nagu Kihnlased loodavad, et juhtub ka hülgeküttimisega.

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Vähemalt on homme esmakordselt pärast taasiseseisvumist Eesti inimestel võimalik valida - kas väärtustada ausust ja valida inimesed, kes neid kannavad.... Või siis valida part, kes istub oma soojal kohal edasi ja kelle asemel läheb volikogusse keegi, keda ei teata, ei tunta ja keda pole valitud.... Eks siis homme näeme, mis on aususe hind.

Anonüümne ütles ...

Olime pereringis juba otsustanud, et valima ei lähe.. nagunii midagi ei muutu ja eedik tegutseb edasi.. Kuid eileõhtune valimisdebatt veenis siiski, et tuleb minna. Nii sai Roheline Erakond vähemalt kaks häält juurde.
Tänu tegutsemast ja jõudu.
kaupo

urk ütles ...

Pardi asemel triibulabrador, must - raudselt. Kui nüüd vihjet Mustadele pole... endistele?
A plakatid on väga tore ja vaimukas mõte. Ega muidu kohe kisa hakanuks.