reede, 29. mai 2009

Minu vastus Tarandi kirjale


Kui oled kord pardile lesta või noka peale astunud siis tea, et pardi mälu on pikk ja kättemaks paratamatu. Narrid parti üks kord laseb part sind üheksa korda vastu.


Veel (õnneks) inimese tunnuseid omav saadikukandidaat Indrek Tarand lähetas parteijuhtele ja esikõnelejatele sellise kirja

Arusaadavalt vastasin sellele:

Hea sõber Indrek.

Pean ühinema sinuga arusaamas, et meedia on valimiste ajal paavstist enesestki vooruslikum ja selmet tõepoolest teemasid avavat dispuuti pakkuda, jagatakse eetriaegu ja meediapindu nagu farmis kanadele (broileritele) toiduportsioneid.
Kohtlemise komme näib olevat, et valimistel kandideerijal peab valimisperioodil olema soov end väljendada ja omi seisukohti kaitsta alla surutud või siis saab seda teha vaid raha eest.

See loomulikult ei toimi avalikõiguslikus meedias, kus võrdusreeglid on need, mis tapavadki sisulise arutelu ja probleemikäsitluse.
Võrdsem ja sisulisem kandidaatide käsitlemine oleks meeltmööda meilegi. Valimised ei ole äri ning just valimised peaksid olema aeg kui meedia pakuks rohkem ja sisukamaid aruteluvõimalusi selmet muuta esinemisaeg napiks ja asuda sisuliselt piirama vaba arvamusavaldust, kus tavaolukorras ju arvamusartikli eest koguni honorari makstakse, mitte avaldamistasu ei küsita.

Poliitilise korrektsuse püüd meedia poolt võib viia ja ongi viinud arvamuste tasalülitamiseni ning sisuliste arutelude asemel nappide reklaamtekstide ning loosungite sõjaks.
Ka sind, Indrek, pannakse partidega samasse tiiki või broileritega samasse puuri ning nõutakse etteantud ajal muna...ei rohkem ega vähem kuna see võiks süsteemi sassi lüüa.
Loomade farmi pole inimesel asja, öeldakse meile märkide keeles.

Nii et kinnitan, oleme paremini ja võrdsemalt ning õiglasemalt korraldet avalike arutelude poolt, sest milleks muuks seda avalikõiguslikku meediat ikka vaja on kui maailmast arusaamise parandamiseks.

Tervitades
Marek

Kommentaare ei ole: